Solidariteit

Om 20u, met heel de straat, ja wij doen het ook! Om 20u komen wij met de hele straat buiten om met z'n allen te klappen voor de zorg! Aan ieder huis in onze straat hangt er wel iets wits buiten en staat een knuffelbeer in het zicht. 

'After a moment of panic in the population, there is now a new solidarity' dit vertelt een lokale journalist uit een klein dorpje in Italië.
'Epidemieën zijn een ziektecategorie die de mens een spiegel voorhoudt over wie hij werkelijk is. Ze tonen de morele relaties die we als mensen met elkaar hebben.' vertelt epidemie-historicus Frank Snowden.

Corona is niet alleen een enorm klotevirus, het is ook een uitgelezen kans om maatschappelijke solidariteit opnieuw uit te vinden.
Een mooi voorbeeld hiervan vind ik het filmpje die op social media circuleert. Op het filmpje zie je allemaal mensen, uit Siena een stad in Italië, op hun balkon staan en samen muziek spelen en zingen. Om kippenvel van te krijgen niet? Wat vond ik dit hartverwarmend!

Geschiedenis Siena
Siena is gesticht rond het jaar 0 door groothertogdom Medici van Florence. Wanneer de stad precies is gesticht is nooit bekend geweest. Het is geen stad met moderne hoogbouw en gebouwen uit de 21ste eeuw.
Dit komt doordat de gemeente dit tegenhoudt, ze willen op die manier de middeleeuwse sfeer in de stad behouden. Op die manier blijft Siena aantrekkelijk voor toeristen.

Men vergelijkt Siena op diverse manieren met Rome. Siena is net als Rome op heuvels gebouwd, alleen is Siena op 3 heuvels gebouwd en Rome op 7 heuvels. De stad ligt op een hoogte van 320 meter en is de stad met de best bewaarde middeleeuwse gebouwen en straten van Italië.

https://www.youtube.com/watch?v=Q734VN0N7hw
Via deze link het filmpje van in Siena, Italië.
Tot de volgende!

Bronnen:
https://www.brainwash.nl/bijdrage/liefde-in-tijden-van-corona-een-nieuw-soort-solidariteit
https://kijkopstad.nl/geschiedenis/siena#:~:text=In%201859%20was%20het%20Siena,op%20de%20Werelderfgoedlijst%20van%20UNESCO.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De geschiedenis van corona

Pandemie COVID-19 VS Mexicaanse griep